24 November 2012

10 Ribu Langkah

Assalamualaikum..

Dah lama betul tak berjogging ni, YES! zila dah berjaya menjadi penternak lemak dengan jayanya. Rasa macam tak sanggup lagi nak ternak. Senang je apa kata kita buang lemak tu jauh-jauh dengan aktiviti jogging. Confirm lah dia pergi jauh-jauh kalau ....

Dengan satu tujuan 10 ribu langkah

Balik kerja dengan 1 matlamat untuk datang sini.......

Taman  _ _A na Bandar Kota Tinggi (tak dapat dikenalpasti ayat tu)

Bagi men first jalan dulu, lady jalan belakang.

Dengan berbekalkan air mineral . 

Seperti yang kami lakukan juga


Mereka berjaya bakar lemak mengelilingi tasik

Setelah penat mengeluarkan peluh,

Sampai satu port, berehat sebentar 

bersama kerepek ubi pedas ~ nyumm~

Nampak makanan terus ngap sambil menikmati keenakkannya. Zila mana nk bakar lemak kalau kau mencekik tak sudah, sudah..

Semua ni tipu belaka,, zila bukan berjongging pun, hanya berjalan je. Seperti telah dijanjikan oleh mereka, mereka nak bawa zila main kt taman sambil makan kerepek ubi. Zila anggap mereka seperti abg zila. Maklumlah orang tak ada abangkan. Duduk tepi tasik bagi ikan makan kerepek. Tengok orang-orang berjogging, buat exercise tapi zila duduk sambil menikmati makanan. Makan pun boleh termenung.

Lepas tu, zila naik gelongsor pusing-pusing, dapat se-round je.

Kawan tanya "zila. How old are you?" . Dan zila jawab "I'm 12 years old." . Jawab adiknya kepada abangnya.

Ketawa mendengar jawapan zila yang sungguh perasan tu. Tak puas jadi budak kecik dulu sbb masa kecik jarang pergi taman permainan ni.

Nota : JOM JALAN 1000 LANGKAH UNTUK KESIHATAN!!!

8 comments:

Wen said...

hahahha wen pn ska ke taman untuk makan junk food sambil tengok org jogging hehe

Nur Azila said...

hehe.. tgk org jogging pun jdilah. wen bila nk buat 10ribu langkah pula? ;D hehe

Miss Zahirah said...

smoga berjaya wat 1000 lgkh.. hehehe

Nur Azila said...

hehe... tak berjaya lagi.. dalam perancangan.. :D

Nurul Ain said...

terjah
http://nurulnamasaya.blogspot.com/

✿A I N A A✿ said...

hehehe okay la tu, even berjalan je.. peluh keluar juga.. hakhakhak... cantiknyaaa permandangan... =D

Nur Azila said...

Ain : terjah jp lagi, nak buat bising jp lg kt sana :P

Nur Azila said...

Keluar sikit sbb petang tu terasa panas yelah malam nk hujan, musim hujan skg.

Actualy, pemandnagan tu cantik kalau banyak guna landscape lg. rasa mcm serabut sikit je mata tgk..