04 December 2011

memory PLKN

Assalamualaikum, hai blogger..

Sape kt sni pernah pergi PLKN? Macam mana perasaan korang bila korang terpipih sebagai pelatih PLKN? suka atau xsuka? Zila suka sgt sbb terpilih pergi PLKN.. mmg zila nantikan semua ni.. klu xdpt, myb zila akan kecewa.. Zila suka pergi sbb zila ni suka aktiviti lasak.. mmg hobby zila. tapi sejak sambung pelajar kt poli ni, zila xberapa nak aktif sgt sbbnya zila amik grafik so bnyk sgt kerja, n nk join pape kt poli, mmg xkesampaian lah..


Ok, cerita ni da lama da 3 thun lepas da. tapi zila lambat nk post kt korang, sbb zila terlalu bz sgt. Zila PLKN dpt kn PLKN PTH Padang Hijau, Kahang, Kluang , Johor. Zila dapat panggilan pertama siri ke 6/2009. Memang untung zila, sbb zila dpt kt kwasan johor je.. so snglah makayah nak lawat..heheh...Hari pertama zila mmg xkenal sape2 lg. so mcm orang asing da kt situ.. zila dpt company charlie.warna kuning. Bilik C13.. zila hari pertama da dpt kawan da.. kawan yang zila mula2 kenal namanya Hani.. mmg rapat sgt. G makn ngn dy, .. pastu barulah merebak kawan..

Ni best fren zila masa PLKN.. ni lah hani nya..
Ni pun kami jgk, pakai baju celoreng =)

kt sane pelbagai aktiviti kiteorang buat.. Kebanyakan aktiviti yang lasak.. selain tu ada kelas jgk.. Ada 4 company charlie, delta. alfa, bravo. Kem zila ni selesa sgt.. Jom terjah gambo zila masa kt kem..=)
Ni zila bersama kawan2, minah kuning.. semangat kuning.. hehehe.. masa ni semua dak bilik kai baju kuning..
Ni gambar lepas sarapan.. wee~ sgt comel kami.. =) Ni lah dak bilik zila. Gambar bawah u, zila ngn warden bilik zila atau pun jurulatih charlie.. Vouge kan..huhu

Gambar ni zila ngn Bilik 14.. Charlie jgk.. =)

Zila with Fairuz (Five)

Ni masa ada ape nth, zila lupalah..(sambil garu kepala)

Jom kongsi ngn zila, jom.. semoga korang tersenyum bila baca apabila teringat memory korang masa PLKN.. y adik2 lepasan SPM, korang klu dpt ni, jgn give up k.. Bila korang g sana t, korang akan rasa seronok.. Xrugi tau.. ramai kawan2.. mkn pun sedap.. mkn 8 kali sehari.. masa ni berat bdan zila mmg naek.. hehehe..

15 comments:

love apRil said...

rndu kmu smua..
nk sgt kmbli msa tue...
pic bju krung tue sbb ada prgm korhanian..
miss u..n luv u..
always keep in touch

love apRil said...

rndu kmu smua..
nk sgt kmbli msa tue...
pic bju krung tue sbb ada prgm korhanian..
miss u..n luv u..
always keep in touch

SYZAROSLI said...

kalau kt uitm, jelous gila bdk kat budak plkn sebab tak payah join koQ part 1.biase la kalau part 1 ni teruk sikit kne buli

Nur Azila said...

Love April.. miss u too.. yep, nak balik umh pun berat je ati.. syg korang semua..

Nur Azila said...

yeke syzarosli? xthu pula.. klu mcm politeknik kan.. kalu ada aktiviti koko masa sem1, orang panggil polibridge.. ada aktiviti kawad.. dak PLKN dikecualikan,, =)

miss de n'ain said...

charlie jgak...walaupon dah brapa thn melepas dari cengkaman plkn...still nak p baliek kem...nice blog..roses gitu..hihihi...

Nur Azila said...

yeke? kite samelah.. hehehe.. btl2.. rasa nk g lagi je kn.. PLKN mmg sgt best.. PLKN kt mne ea dlu? Thank.=)

gula hati said...

sy pun dpt g PLKN...tp sy dpt kat PERAK je...x ksh lah ape2 pun kem yg sy dpt mmg sempoi jurulatih semua suke brlawak....dkat sne sy dpt belajar mcm2 tntg kehidupan yg sebenar...tp sy x ksh sgt sbb sblum ni sy mmg dh terlibat dgn aktiviti yg mcm mne ade kat PLKN ni...so sy pun bt sje lah....time PLKN sy dpt compeni alpha dan jadi ketua compeni tu...tp kn x mudah tau jdi ketua compeni ni sbb kne kne adil jujur amanah bertanggungjawab utk pastikan kwn2 lain dlm keadaan yg selesa dan selamat....tp time berada di sne sy trpaksa harungi bermacam sikap org smpai kan sy sndiri pun x tau ape slah sy smpai kan wira rmai yg x suka sy dan mcm2 jgk brkataan ye x elok dyeorg bg kat sy...ape2 pun sy cme blh bersabar dan diamkan sje teliga...sehingga lah ari tamat latihan satu2nye benda yg sy x sangka selama ni sy blh dpt iaitu anugerah keselurahan terbaik....tp tu smue sy x ksh jnji sy dpt mmpelajari mcm2 di sne....dan mdapat kenangan yg pling trindah dlm hidup sy....

ape2 pun PLKN mmg best....

Nur Azila said...

En Gula Hati.. congrate sbb dpt anugerah.. zila rasakan, dyowg cemburu kot, ape kelebihan yg awk ada tu myb..manusia ni ada kelebihan dan kekurangan.. bila ada lebih pada orang ni, mulalah nk mengumpat.. ada jgk tempat PLKN sy, wira.. wira tu ramai jgk orang xsuka.. dy ketua compny chrlie. lepas tu wirawati pun ada jgk orang xsuka. mungkin pempuan tu orang paling cntik dlm PLKN.so dyowg mulalah xpuas ati. wira wirawati tu semua kwn sy..

shazwan: said...

wah. sy pon pena pegi plkn. best kn ?

cube tengok sini ade jurnal plkn sy hehe first time di plkn

Nur Azila said...

hehehe.. wah.. bestnya.. semangat nak baca ni.. bila masuk plkn ni? siri kebpe?panggilan kebape?

shazwan: said...

masuk 2011 plkn kumpulan 1 siri 8. panggilan 1. hehe

Nur Azila said...

oo...xsilap sy.. ada sorang cousin sy jd jurulatih PLKN.. tapi kt PD lah..

chEntA said...

untung la berpeluang g PLKN..saya ni masih tertangguh lagi..

Nur Azila said...

yeke? npe ea tertangguh.. cuba cerita.. tapi klu nk g PLKN.. ada borang sukarela utk jd pelatih plkn tau.. tapi untuk y lahir thun 1994 je...