23 December 2011

Berat Badan Ideal Anda

Assalamualaikum..

Hai, semua.. apa khabar sihat tak hari ni? Hope korang semua sihat belaka.. InsyaAllah.. Jangan lupa jaga kesihatan korang, makan ikut diet seimbang yang betul. Jangan main sumbat je.. Nanti tiba-tiba check berat badan naik.. Selain tu, jangan lupa buat aktiviti beriadah, seminggu sekali pun xpe, tahu korang masing2 buzy kn.. zila pun busy jgk.. hihi.. Kalau tak dapat nk beriadah tu, ringan-ringan kan lah tangan dan badan korang tu tuk kemas rumah korang.. confirm kuar peluh tau.. Zila pun baru je selesai mengemas rumah sewa ni.. Huhu..

Huhu, sebelum tu nak tanya korang.. korang pernah tak timbang berat bdan, ukur tinggian dan keseluruhan berat jisim badan korang? Zila da lama tak check jisim bdn zila.. Alhamdulilah td zila baru check, berat bdan zila unggul..sharp2 51kg..Zila kena stabilkan berat bdn zila, jangan kurang dan lebih.. huhu..

Jom kita check sama-sama, jangan malu2, jgn segan, confirm korang excited nak check, macam zila, terlalu excited...huhu :

1. Sekarang klik "Kalkulator Berat Jisim Badan" tau.. tggu sampai dy loading..
2. Lepas tu nanti korang akan jumpa macam gambar kt bawah ni. Nampak tak, nampak tak?


3. Fill kan apa yg patut.. tapi, kena ingat tinggi, berat bdan korang tau.. jangan salah tekan jantina pula..huhuhu :p
4. Klik button "Keputusan" dan automatik terus kuar mcm gambar yg comel lote ni..
Ni tuk gurl tau.. kalau laki gambar laki lah..huhu..

Tadaaa~~ ni contohnya..huhu ^^..comelkan kartoon tu...=)

OK.. Selamat mencuba kawan-kawan..

Terima Kasih Daun Keladi =)

6 comments:

Nelly The Strange said...

nelly mesti gemuk ! hahhaa

nur azila said...

huhuhu.. kelakarlah dy ni... kalau gemok pun, apa salahnya.. ada orang syg kan.. cehh22

Razil Tahir said...

nak check la.. tapi kurus sangat la plak! XD
huhuhuhuhuhu XD

comment me back at http://assignmentcscrazil.blogspot.com/2011/12/ikutkan-sangat-kata-orang.html

XD

nur azila said...

huhu... berapa dapt? kena naik kan lg atau trun kan lagi? berapa berat ideal?

Picoz Shupalula. said...

Macam check BMI jugak la ek? Hihi thanks sharing!

nur azila said...

yes... p skit je.. y ni kite xthu BMI kite bpe.. just ni nak thu, berat bdan berapa perlu kite dpt.. tuk sesuaikan ketinggian, umur dan jantina.. =) welcome dear.