16 March 2013

Makan Masakan Gemuk

Assalamualaikum..

Yeah.. cerita pasal makan ni. Memang sah dalam fikiran ni terbayang makanan yang enak-enak belaka. 

"Ya Allah, sedapnya",  "Marvelous", "Laparlah".

 Lagi-lagi kalau tengok gambar, iklan yang boleh menaikkan nafsu makan ni. Waaa nak nangis pun ada.. Confirm tekak ni telan air liur banyak kali, nasib baik pakai tudung, kalau tak pakai nampaklah halkum ku bergerak atas bawah kan.

Aktiviti lepas balik kerja. Kadang-kadang tu mengeteh ngn kawan-kawan. Kalau mengeteh mestilah minum air sambil pekena roti canai cicah kari je kan. Tapi ni bukan kira mengeteh bagai. Habis kalau dah order makanan set, makanan berat. Itu namanya makan malam. huhu >_<

Kalau time picnic. Makan apa-apa pun masuk je. Memang berselara makan ramai-ramai ni. Lagi-lagi lah masakan mak. hehehe... Masakan zila?? Errrr.. tak pro macam mak dan perempuan yang lain-lain. Still learning. Kadang-kadang sampai lupa resepi. Mana tak nya dah belajar satu masakan tapi tak practice. Tu yang jadi lupa. Practice make perfect right?? hehehe :D Kalau ada rumah sendiri, ada dapur confirm punya setiap hari pegang kuali, sudip tu. :p >_<


Mee Rebus Azizah Sdn Bhd. Nyuummy gulp~~~



Ayam dan ikan 


Kalau selalu sangat melantak makan. Ini lah jadinya, ramai kawan tegur.

"Zila, kau makin gemuk ea sekarang", "Zila tembamnya kau", "Zila, tak takut gemuk ke?" "Zila bagi aku sikit daging kau" "Zila bla..bla..bla.....". 

Sampai kelu lidah nak jawab. "Errrrr......." Jawapan selamat

  "Hati senang, Alhamdulilah, maybe tu mok jadi nya"
tak pun
  "maybe kau dah lama tak jumpa aku, sebab tu kau fikir aku gemuks" 

Jawapan yang tak berapa nak selamatkan macam bagus sangatkan.
"Kalau nak gemuk macam haku ni, makanlah banyak-banyak" (pending kejap,boleh ea)

Ni lah gaya budak kelaparaan!! Tak perasan ada org snap. 

psst : InshaAllah akan rajinkan diri untuk update ok.. dah macam chipsmore dah tapi sedap.. :)

4 comments:

nur naa'irah said...

salam..salam perkenalan..tq sudi singgah blog saya..:-)..syedappppp nyeee..nice blog..:-)

nurdani said...

saya pun suka sangat makan sebab ramai cakap saya terlalu kurus. bila dah berbulan macam tu, diorang tegur pulak saya dah gemuk.hahah
sekarang ni dah start diet balik.haru betul

anys said...

sedapnyaaaaa... meleleh ayaq liuq.

jom join giveaway! 3 days to go!
http://myartcrafting.blogspot.com/2013/03/crochet-crochet.html

Nur Azila said...

Wah,bestlah kurus.. Tak apa,kalau bdan senang kurus balik kira ok lah tu. Kalau sy nk turunkan berat bdn pun macam payah. Kalau naik,senang pula.

Selamat berdiet nurdani..hehe