21 May 2013

Se'Genap' Pekerja

Assalamualaikum.. 

Alhamdulilah.. genaplah setahun 15 Mei 2013 minggu lepas, zila menjadi warga bekerjaya pekerja. Dapat juga sambut Hari Pekerja untuk kali pertamanya. :D. Jadi setahun juga lah zila bekerja di company sekarang. Dah 4,3 orang baru dah masuk kerja situ dan bertukar-tukar dah. Tapi muka ni juga masih ada kt sini.

Kawan-kawan di tempat kerja pun best-best semuanya. Sporting. Seronok kerja kalau ada kawan yang macam tu kan..

Bukan kt tempat kerja dapat kawan baru. Luar dari tempat kerja pun dapat juga berkenalan dengan kawan-kawan baru. :D 

Zila hanya sempat tanam anggur cuma dua minggu je. Anggur pun tak sempat nak berbuah lagi. :) Tak puas nak rehatkan diri katanya. :D Alhamdulilah dah rezeki Allah bagi. Bersyukur :)

Sebelum habis diploma, zila dah mula busy apply kerja. Sebab katanya "Tak nak mengganggur lama sangat".  Cehh...

Katanya nak kumpul duit untuk sambung study. Alhamdulilah dapat peluang sambung belajar di UMK dapat course Ijazah Sarjana Muda Pengajian Warisan. Bukan senang nak dapat UPU ni. 

Tapi tolak atas sebab-sebab tertentu. :) Kalau tak sekarang tengah semeaster dua, dah ada kt Kelantan. Makan nasi kerabu! Tengah tungkus lumus siapkan assigment. Ada kawan baru lagi. Duduk hostel. ----->Dah lama tak duduk hostel :D hehe <--- rindu 

Peluang pertama dah tolak. Adakah ada peluang kedua, ketiga dan seterusnya?? 

"Semoga mendapat rezeki yang halal, Diperluaskan rezeki. Mendapat rezeki yang diberkati. Amin Ya Rabbal Alamin. :)"

I'm DESIGNER.. and YOU? :D





9 comments:

Azwar Syuhada said...

Alaaa, kak Zila tolak tawaran sambung belajar?? sayangnya..Takpe, mungkin ada hikmahnya kan.. :)

Nur Azila said...

a ah azwa.. inshaAllah,, mana tahu ada rezeki akk tempat lain. tak pun u dan couse yg sama kan.. heheh.. :)

Bila fikir balik "kenapa aku tak pergi je masa tu"

syahirooAhmad said...

mohon update.. hihih

Sarah Mohd Saleh said...

Ohhh syukur, rejeki memasing. Itu kerja ape tu yg zila dapat?

Farhana Md-Noor said...

done follow you . dari blog http://duniahatisaya.blogspot.com/

lagu yang man erk awak tanya kat shoutbox saya tuu ? saya letak 3 lagu kat blog .

mendua - astrid
hanya aku - hyper act
setengah mati merindu - judika

Nur Azila said...

ha hanya aku - hyper act.. suka voicenya.. terima kasih.. *terus download lagu tu*

Nur Azila said...

Alhamdulilah.. Syukur..graphic designer :D

Wenwink Kidu.Duki said...

hi zila....

wen pun sama.. masa last semester kat UPSI... sibuk nak cari kerja da.. :) hehe... kawan2 semua kata mengarut... tapi wen xnak menganggur lama2.. oificially wen menganggur 3 ari je. hahahaha

Nur Azila said...

lagilah cepat, hehe..,