24 October 2012

Rangka Kereta VS Rangka Ayam

Assalamualaikum..

Alhamdulilah, zila masih bernafas di bumi Allah dengan keizinan-Nya. Pernah makan rangka ayam mesti sedapkan, sehingga menjilat jari. Tapi ni bukan nak cerita rangka ayam tapi cerita rangka kereta. Perbezaanya, rangka ayam boleh makan,sedap.. tapi rangka kereta yang hangus????

Kauorang pernah tak tengok kereta terbakar depan mata kauorang sendiri tak? zila? tak pernah. Tapi pernah tengok rangka kerata yang telah dijilat api. Antara punca boleh terbakar mungkin berlaku kemalangan, gemar mengubah aksesori kenderaan contohnya pasang lampu kt bawah kenderaaan lepas tu ubah suai kenderaan..  lagi-lagi barang dyorang tu tak ada lesen.

Ahad lepas, pegi JB nk jenguk adik kt poli. Sepanjang perjalanan, boleh dikatakan nampak 3 buah kereta yang tinggal rangka je. Sah-sah kebakaran habis kalau dah tinggal rangka je kan. First nampak jalan kt pulada, kereta wira ---> lepas tu pula Kerata saga (Jalan Kampung Sungai Tiram ) ---> Singgah pasar malam kt scintex beli buah tangan untuk adik jumpa pula Van sekolah (depan kedai scientex elok je kt tempat parking). Kalau kt tepi jalan tu mungkin kemalangan atau pun terbakar sendiri. Tapi kalau kt depan kedai je, elok je parking, rasanya tu memang dah terbakar sendirianya. Masuk pasar malam ternampak "rangka ayam" pulop..

Harap tuan punya kereta-kereta tu selamat tak ada cedera parah atau pun maut.

----------------------------------------------------------------------------------------------------
Musim hujan sekarang, cari port untuk "berkhelah" kt Taman Layang-Layang. Yes, akhirnya jumpa. Sebelum makan buat sesi fotografi satu family dengan power camera samsung galaxy...

twist potato.. Ngee :p . my sister

Wassalam.. :)

6 comments:

Nyamuk Terbang said...

bleh plak bnding dgn rangka ayam kan..hekk..lma xmkn twist potato

Nur Azila said...

sbb pergi pasar malam kt scientex ternampk rangka ayam jgk.. rangka kereta terbakar dekat2 situ jgk.. hehehe

sedap, lagi2 perisa black pepper..

Miss Zahirah said...

waa.. twist potato
my fav.. nyum2!

Nur Azila said...

nyummy...nanti belilah.. :D SAYA MKN DULU..

Yousof said...

Selalu jugak nampak rangka kereta macam tu.. Kesian kat tuan kereta, tapi biasanya kes macam tu tuan kereta sempat keluar selamtkan diri dulu..


Tu namanya kentang putar kan? Puas hati makan tu hehe

Nur Azila said...

yep.. tapi kalau dah berlaku kemalangan, mangsa tersempit, pengsan myb peluang nk selamatkan diri tu sukar sikit..

hahaha.. perli ke? wah sedap, sampai menjilat lidi tu sekali.. :p