20 October 2012

Politeknik Merlimau

Assalamualaikum...

Psst.. zila bukan ex-student Politeknik Merliamu, zila ex-student Politeknik Ibrahim Sultan (Politeknik Johor Bahru). Tajuk je Politeknik Merlimau sebab artwork pernah zila buat kt situ. :p tongueBukan nak sombong tapi sebagai designer mesti kita rasa gembira, bila design kita dipaparkan, digantungkan di tepi jalan, di bangunan, digunakan ye tak. Sekurang-kurangnya, kita rasa bersyukur, say 'Alhamdulilah' bila kita dapat satu perkara yang gembira kan. Kalau tanya pada designer lain mesti mereka rasa macam tu kan.


Salah satu signboard di depan bangunan Jabatan Pelancongan dan Hospitaliti.


Ni pula-  arrow 'Culinary Lab' tempat masak-masak tu

Pintu masuk Jabatan
Gambar yang terakhir tu bukan zila yang buat, yang tu company lain yang buat 'font' tu. Lepas tu hantar kt kedai, pekerja yang tolong finalkan je letak gold.

Berpeluh pasang ni, dengan gigih zila panjat tinggi semata-mata untuk pasang ni. hahaha.. nampak benor nipu nya. Sah-sah general worker yang pasang ni. Sah-sah lah zila duduk office saja sambil menambahkan lemak kt badan ni, satu titik peluh pun tak keluar.  Mesti ada barang yang mereka gunakan untuk contohnya pakai 'cren'.

To student Politeknik Merlimau mungkin ada pernah nampak atau perasan dengan design signboard ni. Designnya simple je tak memeningkan kepala. Cuma orang yang gantung atau pasang je lah guna tenaga sampai keluar keringat kt dahi tu.

Ni semua adalah hasil kerja zila masa zila practical kt dulu. Alhamdulilah, masa practical banyak design-design kita dah hasilkan. Bila dalam kereta nampak satu design yang kita buat, zila berkata ''makayah tu design along buat. hehehe.."

10 comments:

Evagurl Izma said...

cantik dan kemas designnye. tlg design untuk sekolah akak sekali bleh? hehe ;)

Nur Azila said...

hehe.... boleh2.. ckp je nk mcm mana..:D

Prince of Noob said...

bestnya jadik designer... done follow u dear - Noob

Nur Azila said...

alhamdulilah..best.. kdg tertekan jgk bila susah nk keluarkan idea "power" :P

9n0L4 said...

wahhhhhh. mantop la zila. ;)

Nur Azila said...

hahaha.. tak mantop mana cik kak :P masih belajar lg.. :)

Anonymous said...

І couldn't refrain from commenting. Very well written!
Also see my page :: payday loans

Anonymous said...

Hi mateѕ, nice artісle and faѕtidiоus aгguments commented hегe,
I аm аctually еnjoying by these.


my web blog ... Payday Loans

Anonymous said...

I don't even know how I ended up here, but I thought this post was good. I don't
know who you arе but сеrtainly yоu arе
going to a famous blοgger if уou are not alreaԁy
;) Cheers!

Ѕtop bу my webpage Payday Loans

Anonymous said...

My paгtner and I stumbleԁ over here different ωebsite anԁ thought
I mаy aѕ well checκ things out.

I like what I see so i am juѕt following you. Loοk forward to looκing at your
web page agaіn.

my ωeb blog - payday loans