30 November 2011

TEPUNG PLUS SERBUK KUNYIT.. ASYIK~~

Assalamualaikum.. hai, cmne hari ni.. korang sihat x? post kali ni nk tujukan kwan2 zila dak pelanduk flat A..heehe..

Zila tiba-tiba rasa nak update blog pasal "tepung plus serbuk kunyit". Mesti korang tertanya apa benda lah.. Zila buat kuih perasa kunyit ke? Nope, ni bukan buat pasal kuih ke, kek ke or something like that.. Ni pasal zila kena mandi ngn tepung + kunyit.. Mandi? best ke mandi ngn benda tu, tuk apa pula?buat rawatan tradisional ke, nk jd awet muda ke,langsing badan yang bam ni ke solid? Semua bukan,. Oh,bukan2.. Hehe, saja je nak bg hide ke hit ea? mls nak google,huhu.. kt korang.. Jom2 baca dengan penuh minat & tekun k..:P

Dalam bulan 11 jugalah, benda ni terjadi, minggu ke dua bulan 11. Zila tak ingat tarikhnya.. Ok, malam tu zila kai bju hitam,suar hitam, tudung coklat. Time tuk mkan.. Lepas mkan, En Daus ajak lepak kt bawah sinaran lampu jalan, ok kami pun ok je lah.. Tapi miss ain & miss nuyul naik atas umh dulu ada sikit. K tinggal zila, maya, daus, pie, acap, tiqa. Tggu lama jgklah si ain n nuyul ni,. dyowg ni hantar burger atau makan burger ni. Ok, masih menunggu dan menunggu. Yang si cik maya farida & si tiqa. Ajak zila berbual, ok fine, layan kan pertanyaan dyowg. Banyak tanya pula dyowg ni =_='' sampai xterkata zila. Sebab memekirkan jawapan yang sememengnya zila tahu..huhu.. TIBA-TIBA~~

Zupp~~ terus ke pangkal jantung, terkejut..Suprise, zila dimandikan oleh miss Ain yang comey lagi bergaya.. Dengan tepung + serbuk kunyit,tanpa rela.. huhu.. pergh, memang marvellouslah.. rasa cam nak lagi je.. Memang banyk ain taburkan zila. OK, zila dah start mengganas ye kawan2,tibanya masa korang pula dimandikan oleh zila, nyum2~~. Berlari, berkejaran seperti romie & julie. hehe.. Mangsa pertama Ain, mangsa kedua pie.. Haha.. pie,y paling zila kesian sebab dia kena herat ngn zila. Masa tu zila da tak ingat pape tah, masa tu tengah geram. Amik pie, kena mandikan ngn zila pula.. Maya pula, lepas tu daus & nuyul, kena ngn zila. Apa macam sedap x? hehe.. nak tgk gambo yang kami, yang putih melepak ni,, jom scroll bawah..huhu =_=''
Lepas zila kenakan pie, pie bisik kt zila, jom kenakan dyowg pula.. Pie tambahkan lg perisa air butter jagung, mangsanya Ain.. Huhu.. Sedapkan Ain..hehe..


zila, maya. pie & nuyul. Tapi nuyul cam nmpk bersihkan..

Ok, ni zila & pie yang bermandikan ngn tepung2 dan serbuk kunyit.


Ok,zila nak sambung buat keja.. to pie jgn lupa buat keja ea. kwan2 jumpa 12/12 ni k.. Rindu kt korang.. =) Ni adalah kisah persahatan kita.

Kalau dah baca, suka.. jemput2 lah like.. so zila akan tahu bpe orang yang baca entry ni..Anda pun dipersilakan pun komen disini.. Like & komen anda sangt berharga buat zila.. Thank you sebab sudi baca, lain kali dtglah sini lg.. ok. Wk'salam..


2 comments:

Hilmi Razali said...

hehehe best kot plkn !!!! cantik menarik tertarik dan memang da bomb !

Nur Azila said...

tertarik sgt.. ni bukan entry plkn lh.. hehe