08 February 2012

Research Vintage Style

Assalamualaikum w.b.t

Sekarang zila sedang semester 6, memang selalunya setiap semester akhir mesti ada Malam Pra Graduan (MPG) kan..Bukan sekadar Universiti je yang ada majlis tu. Politeknik pun ada juga tau.. Pelajar junior semester 5 ada inform kt kami semester 6, konsep untuk MPG semester ni, berkonsepkan VINTAGE.. Vintage?? walamak...

Hasil kajian selama 2 jam, nak tgk style vintage punya pasal.. zila tak tahu nak pakai apa, nmpk sgtkan, zila ni tak pandai bergaya (pengakuan) hahaha... Tapi nasib baik ada style sesuai tuk jenis girl yang bertudung.. tak susah nk gayakan, tapi susah kalau jenis macam zila ni, yang susah nk bergaya segala bagai....:) Bukan kolot cuma tak berapa biasa..

Ni salah satu yang sesuai tuk gadis bertudung ala muslimah macam Yuna dan Hana Tajima..


Lawa skirt labuh ni..

ni lawa,, tapi cari skirt labuh lah.. cun :)

ni pun ok ape :)

Pada zila ni lawa... :)

Kalau ni pun lawa jgk.. :)

ni pun ok.. tapi cari yang labuh sikit sampai kaki..

Kalau ada sesiapa yang bermurah hati nak bg pinjm kt zila pun apa salahnya, xperlulah zila keluar duit bnyk sgt kan.. hehe (ketawa jahat).. Yang penting pakaian tu mestilah menutup aurat.. huhu.. lari concept pun xpe.. pakai baju sedia ada, dah ckup.....:)
yang penting.... VISCOM dulu....:)

*Berfikir sejenak*

9 comments:

**HANISAH NORAZMAN** said...

zila ade tak link yg jual baju2 macam ni?

nur azila said...

ni salah satunya
Rana Aswad : https://www.facebook.com/inforana.aswad

Nurgreen Trading : https://www.facebook.com/NURGREENTRADING?sk=wall

bawalchantique :https://www.facebook.com/Bawalchantique

bnyk lagi.....:)

Cytah Lovicry said...

cantik ! yg penting tutup aurat , the best!

Nur Janaah said...

cantik..kak zila belajar politeknik kat mana :)

C i k P i p i T e m b a m said...

ohh ni lah vintage yer. kita pon penah dengar je tp xtau , haha... lawa tuu... nway , nnt klu dh pakai utk event tu nnt post la pic kt belog tau.. nk tgok. hehehe

nur azila said...

nur jannah : akk belajar di politeknik Ibrahim Sultan. dlu namanya politeknik johor bahru.. :)

nur azila said...

Cytah Lovicry : betul tu, y penting tutup aurat kan.. :)

nur azila said...

cik pipi tembam : insyaAllah akan di post dlm blog.. yep, ni tema vintage modennya.. skirt labuh,suar kembang,.. kalau vintage old fashion lain skit.. mcm org putih pakai dlu2.. kalau tgklah cite alice wonderland, mcm tu lah gayanya... :)

nur azila said...

ni semua pakaian yang mamou zila pakai untuk gayakan.. xnak glamour sgt,,, segan..